toggle menu Home
Toggle search

Nyári ötletünk - Jégkrémezzünk ehető csokikelyhekből!

Nyári ötletünk - Jégkrémezzünk ehető csokikelyhekből!

Nyári ötletünk - Jégkrémezzünk ehető csokikelyhekből!

A kedvenc jégkrémünk fogyasztását igazán izgalmassá tehetjük ezzel a nagyszerű ötlettel: tálaljuk a jégkrémet csokikehelyből, melyet a végén elfogyaszthatunk, így dupla az élvezet, és mosogatni sem kell annyit!

Nem kell más hozzá csak – (lehetőleg két fajta, hagyományos és fehér) – olvasztható főzőcsoki, muffin kosarak és egy pici kreativitás!

Természetesen érdemes figyelni néhány olyan apró részletre, hogy megfelelő szilárdságú csoki-kelyheket készítsünk, melyek egyaránt tökéletesen alkalmasak a kedvenc jégkrémeink tálalására, ugyanakkor ízletesek, fogyaszthatók lesznek:

  • Lehetőleg ne közvetlen lángon olvasszuk a csokit, hanem gőzöléses eljárással, két edény segítségével!
    Egy kisebb edényben, közepes lángon forraljuk fel a vizet, és erre az edényre tegyünk egy nagyobb, öblös edényt (legjobb az üveg, vagy a fém!) melybe a darabokra tört csokoládét helyezzük.
  • Ügyeljünk arra, hogy teljesen száraz legyen a csokiolvasztásra használt edény, és a csokoládé nem szabad hogy vízzel érintkezzen! Ezáltal szabad lefedni sem a csokit, mert a fedő aljáról a pára visszacsepeg!
  • A csokoládé tökéletes olvadásához érdemes megközelítőleg egyenlő méretű darabokra törni, és olvadás közben cukrász spatulyával kevergessük.
  • Célszerű a szilikonból készült muffin kosárkákat választani, hiszen sokkal könnyebb belőle a megkötött csokikelyheket kiszedni, a papírkosárkák ugyanis könnyen ragadhatnak!

Kenjünk a kosárkákba egy réteg olvasztott csokit, és kb 10 percre tegyük őket hűtőszekrénybe. Ha igazán tartós, roppanós kelyhecskéket szeretnénk készíteni, később még egy réteget kenhjünk a formánkban már megkötött csokira, és újabb 10 percet hűtsük!

Miután a formák kihűltek, gyengéden emeljük ki a muffinkosárkákból a csokikelyheket!

Készen is vagyunk, nincs más hátra mint kedvenc Ledo jégkrémünkkel megtölteni őket!

Tipp: szórjuk meg a kelyheket fagyasztott, vagy friss bogyós gyümölcsökkel, pl málnával, vagy áfonyával, és díszítsük őket gyümölcsös, vagy csokis öntettel!

Használjuk az alábbi jégkrémeket:

ledo.hr