toggle menu Home
Toggle search

Boldog születésnapot Ledo Mackó!

Boldog születésnapot Ledo Mackó!

Boldog születésnapot Ledo Mackó!

2018-ban ünnepi év köszöntött ránk, a Ledo - és vele együtt kortalan, mosolygós kabala mackónk – a hatodik X-be lépett!

Pontosan 60 éve annak, hogy 1958-ban került le egy kis, zágrábi tejüzem gyártószalagjáról az első pálcikás jégkrémünk, mely azonnal hatalmas sikert aratott déli szomszédjainknál!

A hatvanas években óriási fejlesztések kezdődtek; 1965-ben épült meg a Ledo gyár, majd megjelentek az első poharas és családi jégkrémek, jégkrém desszertek.

1967-ben lépett a piacra legendás – egykor kék-fehér-piros papírba csomagolt – tölcséres jégkrémünk, a Ledo Kornet, és ez időtájban lett egyre népszerűbb a jégkrémes standokon, hűtőkön  mosolygós mackó figurája: „Ledo Medo” , melynek feltűnte Európa  Adriai-tenger menti államai (nem csak!) gyermekeinek körében azóta is garancia a legfinomabb, jégkrémes édességekre!

Horvátország függetlenné válását követően, 1995-ben jelent meg azóta is legnépszerűbb pálcikás jégkrémünk, a King nevet viselő prémium jégkrém család első generációja, mely ma már szinte önálló brandként funkcionál termékeink körében.

A Ledo 2004-ben érkezett Magyarországra, egy szadai magántulajdonban lévő kis jégkrém gyártó üzem megvásárlásával. Ezután egyből hozzálátott a gyártó gépek fejlesztéséhez, a kapacitás bővítéséhez, mindezt már az EU szabályozásoknak megfelelően. Ezt követően bevezette az IFS nemzetközi élelmiszergyártói minőségbiztosítási szabványt, mellyel már Európa bármely kereskedelmi hálózatának megfelelő minőségű termékeket tudott gyártani. 2008-ra társaságunk a második legnagyobb gyártói márkás jégkrém beszállító lett Magyarországon.
Megjelentek a jól ismert, színes vödrökbe csomagolt Ledo 2l-es családi jégkrémeink, később a legjobb ízeket kombináló Ginissimo Grande dobozos jégkrémeink, és évről-évre igyekszünk valami újdonsággal bővíteni a palettát!

Töretlen célunk azóta is rendszeres vásárlóink számának növelése, termékeink kiváló minőségének további fejlesztése, illetve a szomszédos országok piacai felé történő bővülés.

Egy szó mint száz - a Ledo Mackó mosolyának minél több jégkrémrajongóval történő megismertetése - Ledo Mackó mindenkit szeretettel köszönt birodalmában!

Az alábbiakban összegyűjtöttünk rajongóinknak pár igazán történelmi képet:

 

  

ledo.hr